Bulkmail webservice

This content is currently only available in Dutch.

Wat is de Bulkmail webservice?

Met de Bulkmail webservice kunt u vanuit uw eigen systeem verschillende soorten berichten samenstellen en in een request bericht versturen aan de PostNL Bulkmail webservice. Met deze berichten kunt u partijen direct voormelden bij PostNL en u kunt partijen direct registreren als aangeboden partij. In het response bericht van de aangeboden partij ontvangt u het P1700 orderformulier waarmee u uw partij kunt aanbieden. Zowel de voormelding als de aangeboden partij kunt u raadplegen en eventueel verder verwerken in MijnPost. Alle berichten die verstuurd kunnen worden hebben overeenkomst met het handmatig invoeren of importeren van partijen in MijnPost module PartijenPost.

Ook kunt u uw adressenbestand laten controleren en sorteren. Als u een gesorteerde partij wilt aanbieden, ontvangt u in het response bericht het resultaat van de adressencontrole en het gesorteerde adressenbestand met de afbundeling- en de rolcontainerlabels (c.q. palletlabels).

Waarom de Bulkmail webservice?

Klanten die meerdere partijen op een dag aanbieden, kunnen arbeid besparen door integratie met hun eigen ERP/ Workflowsystemen. Integratie met uw eigen RP / Workflowsysteem kan voorkomen dat u uw partijen dubbel moet invoeren. Minder arbeid is minder kosten, maar ook minder kans op fouten (geen dubbele invoer), aansturing vanuit eigen workflowsysteem/-proces met behoud van alle voordelen van MijnPost.

Bulkmail webservice

Voor wie is de Bulkmail webservice?

In principe is de Bulkmail webservice beschikbaar voor alle grote MijnPost klanten en mailinghuizen. Of de genoemde voordelen opwegen tegen de investering hangt af van het aantal uren dat medewerkers in MijnPost partijen opvoeren en beheren. PostNL kan u helpen bij het maken van de afweging.

Hoe en wanneer starten met de implementatie van de Bulkmail webservice?

Via uw accountmanager kunt u kenbaar maken dat u geïnteresseerd bent of gebruik wilt gaan maken van de Bulkmail webservice. Er wordt daarna contact met u opgenomen over alle stappen die moeten worden doorlopen om daadwerkelijk te kunnen starten met de implementatie.

U krijgt het volgende geleverd om te kunnen starten:

  • Handleiding Bulkmail webservice: met een beschrijving van de webservice, de berichten en welke gegevens in de verschillende velden moeten worden opgenomen;
  • WSDL;
  • De url van de webservice op de testomgeving van PostNL;
  • Een certificaat;
  • Een account dat gekoppeld is aan MijnPost, uw klantnummer en het certificaat;
  • De procedure hoe u kunt beginnen en kunt gaan testen.

Wat kost het gebruik van Bulkmail webservice?

Aan het gebruik van de Bulkmail webservice zijn geen kosten verbonden.